Eröffnunga git a's momentan grad g'nua,
des aber ischt a B'sundere, d'rum kumm i ou dazua.
1 wear jetzt i deam Lada do hinna
koan Pullover me koufa kinna,
dafür git a's do Guat' s zum Eassa und Trinka,
s' frei ho, - s' Vergnüga ka winka !
Jo, - des ischt jo grad kolossal, -
do git's a neu's Bierlokal.
Ganz schö hond' ihr's g'machat do,
dia alte Galerie und d' Jugendstil-Süla no loh. -
A alt's Stuck Breagaz erhalta,
des hoaßt ma, dia alt Kirchstroß, z' Breagaz b'halta.
Dinna und ou hussa ka ma g'müatle hucka,
a Schwätzle tua und a Bierle schlucka.
Für Viele, Breagazar, - ou i minam Sinn,
an ganz an großa Gewinn!
Des Stammhus ischt d' ,,Kinzbäck"
mit dear alta Wirtsstuba do neabada,
so fangt's amola a. -
Do hot a's früher des erschte „Espresso" geah,
dia ganz' Jungmannschaft hot ma do dinna g'seah,
sogär mit a'r Musikbox, - sinarzit, -
war des an Hit, dean's hit gär nimma git.
Ou hit no, willscht eappas ganz guat's trinka
wird dir dia Kinz'sche Wi'stub winka.
Do bischt du all' als König Gascht,
mit feinem Züg, - verwöhnt wirscht fascht.
A Viertele no, - ma seit zum Wohl,
do fühlscht de du so richtig wohl.
r ) Und ou da Hirscha vis a vis,
ladat de zum Eassa i.
Des isch no a Wirtschaft, wia ma suacht,
it umasus ischt's all' usbuacht.
All's ischt so schä und original,
a's git sogär an klänna Saal,
und ischt dia Bude voll, - s' ischt gli,
d' Andrea holt an Stuahl für di.
A's ischt dia schänschte Wirtschaft d'r Stadt,
Ü wo ma z' Breagaz hot.
Jedar Schwob, - i wett, - was gischt,
woaß, - wo dar'Hirscha ischt.
Zu deara Kinza - Gaschtronomie
fallt mir allarhand no i.
Do git's no viel rundum,
des Bierlokal ischt jo bloß a Ergänzung.
Wenn du amol willscht ganz guat eassa goh,
denn wär des Stadtgaschthus richtig do.
1, jedenfalls ka des empfehla,
all's was a's git ischt prima, nix wird fehla
und all's rundum, nobel, - oafach schä,
i frog me do, - was witt no meh !
Hascht du amola länger Zit,
denn woascht, dass a's no, d' Kinz'sche Krüz-Bar git.
r ) A's kinnt jo si, du willscht an Ufriß macha,
warum denn nit, - s' ischt it zum lacha,
des wär für di do sicher ou no dinn,
für mi jetzt leider nimm. -
Jetzt los nu, a's git no meh,
uf da andara Stroßa-Sita, des große GWL Cafe,
des ischt jo ou in Kinz'scher Hand,
im ganza Land jo wohl bekannt,
do trifft se Jung und Alt, Klä und Groß,
do ischt allad eappas los! -
Ganz neu sogär, ma ka's kaum fassa,
mit herrlicher Ussicht's Terrassa.
Mir sind also mit Kinz'scher Gaschtronomie,
rundum versorgt, mit Eassa, Bier und Wi!
Fehlt also bloß no da Kinz-Keallar,
ganz früher no mit'm „Stockhammer"
jo, - des wär scho no da Hammer!
Ob dear no amol zum Leaba kunnt, s' wär schä,
mir wartand ab, - ma wird denn seah. -
Des wär's so, wenn i so schau rundum,
dia Kinza, rührand ordele um,
sie geand mit ihrar Gaschtlichkeit,
viela Lit wertvolle Begegnunga,
a herzlich froh's Lacha und bereichende Geselligkeit.
An alta Kinz-Spruch fallt mir zum Schluß no i,
,,Kinz it a Bierlokal im Neabahus grad si?"
oder „Kinz it no a Arbat für'n Dr. Hubert si?"
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